Τετάρτη
19 Ιούνιος 2024

Kαθαρισμός δοντιών

Είναι κατανοητό ότι η καλή στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για την γενική κατάσταση υγείας της στοματικής κοιλότητας αλλά και του οργανισμού μας γενικότερα. Κύριος στόχος μας είναι να επισημάνουμε την αξία του προληπτικού ελέγχου αλλά και του σωστού τρόπου περιποίησης του στόματος μας.

Συχνά εμφανίζονται στο στόμα μας κάποιες ενδείξεις οι οποίες δεν συνοδεύονται απαραίτητα από πόνο ή ενόχληση που όμως είναι μια προειδοποίηση ότι κάτι συμβαίνει. Οι ενδείξεις μπορεί να είναι:

  • Ούλα που είναι κόκκινα, πρησμένα
  • Ούλα που ματώνουν στο βούρτσισμα και είναι επώδυνα
  • Ούλα που έχουν χαλαρώσει ή και υποχωρήσει από την αρχική τους θέση
  • Δόντια με κινητικότητα και έναρξη αραιοδοντίας και μετατόπισης
  • Συνεχιζόμενη κακή αναπνοή

Πάνω στην οδοντική πλάκα αναπτύσσονται μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και τερηδόνα.

Ανάλογα με την περίπτωση είναι απαραίτητος ο εξαμηνιαίος ή ο ετήσιος έλεγχος και καθαρισμός των δοντιών.

Η περιοδοντική νόσος είναι συχνά ανώδυνη και τα συμπτώματα της δεν είναι πάντα εμφανή.

 

Η ουλίτιδα θεραπεύεται άμεσα με ένα βαθύ και σχολαστικό καθαρισμό. Αν όμως εξελιχτεί σε περιοδοντίτιδα, μετά από παρατεταμένη παραμονή της χωρίς θεραπεία, τότε τα μικρόβια και η οδοντική πλάκα προσβάλλουν το οστό που περιβάλλει τα δόντια, τα ούλα υποχωρούν και δημιουργείται πρόβλημα στήριξης των δοντιών. Η περιοδοντίτιδα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, χρειάζεται 3 με 4 ραντεβού για να αντιμετωπιστεί.

Με τον καθαρισμό και την στίλβωση των δοντιών που γίνονται με τη χρήση του υπερήχου, στιλβωτικές πάστες και σοδοβολή, απομακρύνονται οι χρωστικές τα δόντια καθαρίζουν, φωτίζουν, γίνονται πιο λαμπερά και αποκτούν το αρχικό φυσικό τους χρώμα.

FOLLOW US:
2024